Uncategorized

Utendørs og innendørs trampoliner for store og små

Trampoliner har raskt blitt en norsk favoritt, og i dag finner du store trampoliner i de aller fleste norske hager. Barna elsker trampolineeventyr, og de voksne kan nyte av litt stillhet – forutsatt at trampolinene står i et rolig hjørne av tomten vel å merke. Det finnes også noen innendørs trampoliner for private hjem, men dette markedet er betydelig mer begrenset.

Velg en trampoline som er tilpasset familiens behov

For de aller fleste er tilgjengelig plass en begrensende faktor ved valg av trampoline. Det er lurt å velge en trampoline som ikke blir alt for ruvende i hagen, og som ikke er så stor at det ikke er noe plen igjen. Ta gjerne en titt på Forbrukerliv.no for å få en rask oversikt over noen av de tilgjengelige modellene og størrelsene.

Med tilgjengelig plass i bakhodet, er det alltid fornuftig å velge en så stor trampoline som budsjettet tillater. Det er få barn som har klaget over en for stor trampoline, og moderne trampoliner tar ikke opp spesielt mye plass når de er pakket sammen. En større trampoline gir rom for mer lek og luftige svev. Det eneste unntaket kan være når det gjelder svært unge barn, da kan det være fornuftig med en mindre trampoline.

Husk på sikkerheten – alfa og omega når du bruker trampoline

Det er mange som tror at en trampoline er et helt ufarlig sted å være, men det er relativt langt fra sannheten. Det er viktig å være nøye med både montering, vedlikehold og instruksjoner til små og store som skal bruke trampolinen:

  • Korrekt montering reduserer risikoen for at noen skal falle utenfor trampolinen, klemme seg eller skade seg på annen måte. Vær ekstra nøye med netting og beskyttelse rundt harde kanter.
  • Følg også nøye med på kritiske deler gjennom sesongen. Husk på at netting og andre beskyttelsesdeler kan skades i forbindelse med vanlig bruk.
  • Korrekte instruksjoner til de som skal bruke trampolinene er også svært viktige. Her er det greit å ta utgangspunkt i manualen som følger med trampolinen, når det gjelder forsiktighet i forbindelse med for eksempel saltomortaler. Nakkeskader er noe av det mest alvorlige som kan skje ved bruk av trampoline.

Med enkle tiltak og klare sikkerhetsregler på plass er det enklere å kose seg med trampolinen. Til syvende og sist er det selvfølgelig ekstremt positivt å ha tilgang til en arena for fysisk utfoldelse og lek – en skjermfri oase i din egen hage.

You may also like