Uncategorized

Tips til hvordan man velger riktig overmadrass

Overmadrassen er en viktig del av sengen, men med mange ulike materialer og valg kan det være vanskelig og velge riktig overmadrass når tiden er inne for å skifte ut den gamle overmadrassen. En overmadrass har to hovedfunksjoner; den ene er at den skal fungere som et ekstra lag med komfort og støtte, og den andre funksjonen er at den skal beskytte bkosmadrassen mot slitasje og skitt. På de aller fleste overmadrasser kan man nemlig ta av trekket og vaske det i vaskemaskinen, noe som er veldig viktig for blant annet allergikere. For allergikere så er husmidd en fiende som det kan være vanskelig å bekjempe hvis ikke man har mulighet for å vaske både dyner, puter og trekket på overmadrassen.

Hvilken overmadrass bør man velge?

Først og fremst så bør man sørge for at overmadrassen har de samme målene som sengen. Dette varierer som regel fra 80×200 og helt opp til 180×200. Er overmadrassen for liten kan man risikere å bli liggende i kanten der overmadrassen og rammemadrassen møtes, noe som ikke er spesielt behagelig. Er overmadrassen større enn boksmadrassen så er det en fare for at man blir liggende utenfor sengen, og til slutt ruller ut og havner på gulvet.

Når det kommer til materialene i selve overmadrassen så kan dette variere mellom latex, skum og memoryskum. Latex er perfekt for de som ønsker en overmadrass med støtte men som samtidig leder varmen vekk fra kroppen. Dette er en stor fordel for de som blir veldig varme når de sover. Memoryskum former seg etter kroppen og leder derfor ikke vekk varmen på samme måte som det en overmadrass i latex gjør. En overmadrass i memoryskum er perfekt for de som ønsker en seng med litt mer støtte enn det en overmadrass i latex gjør.

Les mer om overmadrasser i denne overmadrass guiden.

You may also like