Uncategorized

Hva du skal være oppmerksom på ved sengetøy

Sengetøy er noe av det viktigste for å sikre en god natt søvn. Det gir både et luksuriøst preg til ditt soverom, samt så vil et kvalitetssikkert materiale gi deg ro om kveldene. Hos flere forhandlere kan man finne ulike sengetøy til både voksne, barn og babyer. Alt velges etter egen smak og behag. Men hva er det egentlig man bør være oppmerksom på når man skal kjøpe sengetøy? Se mer her: https://www.georgjensen-damask.no/sengetoey/

Materialer og uttrykk

 

Sengetøymarkedet er meget dominert av bomull. De fleste kjøper sengetøy i dette materialet og det er noe mange liker. Det er mykt, det er stilfullt og det finnes hos mange ulike leverandører. Midlertidig så er det noen ord og uttrykk man bør være oppmerksom på når man skal kjøpe nytt sengetøy. For det første så ser man flere steder uttrykk slik som bomull, sateng og flanell. Bomull er en fibertype, hvorved sateng og flanell er måter å veve på. Det vil si at du kan få sateng sengetøy i bomullsmateriale. Det er ikke et distinkt skille imellom uttrykkene. Tenk heller over om du vil ha sateng sengetøy i bomullsmateriale eller silkemateriale. Det er her forskjellen ligger.

En annen viktig forskjell å bemerke seg er de såkalte materialene som «puster og ikke puster». Ingen materialer puster, hverken bomull eller silke. Pustende sengetøymaterialer innebærer helt enkelt at de ikke slipper vanndamp igjennom. Det vil si materialer som slipper igjennom fuktighet og dermed holder kroppen din tørr.

Slik gjør du kupp

Selv om du velger bomull, lin eller silke så kan kvaliteten være forskjellig hos hver enkelt. Her får du vite hva som påvirker kvaliteten:

  • Veving – Sateng, Chambray, Parcel, damask eller normal veving
  • Vasking – Stonewashing vil gjøre det mykere
  • Trådtetthet – Tykkelsen på de brukte trådene i materialet

Selv om noen sengetøy er dyrere enn andre, så vil god kvalitet være verdt pengene i det lange løp.

You may also like