Uncategorized

Fordeler og ulemper ved fjærer og coilovers

Fjærer og coilovers brukes begge til å senke bilens ramme, noe som gjør det mulig å gå opp i raskere hastighet. Å ha en lavere bil får også bilen din til å se mye tøffere ut, noe som vanligvis er den viktigste grunnen til at folk velger å gjøre det. Det er også en jobb som du kan gjøre selv, så det er viktig å velge de riktige delene til bilen din og prosjektet. Mange snakker om fordeler og ulemper ved fjærer og coilovers. Mange myter og forutsetninger blir kastet ut i verden i dag om hvilken som er best, så i denne artikkelen vil vi diskutere forskjellen mellom disse to og fordeler og ulemper ved hver.

Fjærer

Når det gjelder senkefjærer, er dette den enkleste måten å senke bilen på, og dessuten også den billigste måten. Det er viktig å si at hver senkefjær ikke er den samme. Mange tester har blitt gjort på samme merke, modell og år, og de gir alle forskjellige resultater.

Samlet sett er senkefjærer gode hvis du har litt mindre rom i budsjettet, vet veldig lite om å jobbe med bilen din, og leter etter en enkel installasjon. Men senkingen kan variere sterkt fra merke til merke, og gir deg en uventet senking. Dessuten er de ikke justerbare. Når du har kjøpt og installert fjærene dine, kan du bare kjøpe et nytt senkesett eller nye fjærer, hvis du vil endre høyde.

Coilovers

Coilovers er dyrere enn fjærer, men de tillater føreren å justere høyden når de vil. Dette betyr at bilen kan justeres i høyden avhengig av værforhold, hvilke hjul/felger det er på bilen, osv. Dette minsker snø og is som kommer i kontakt med undervognen og forårsaker skade.

Siden støtdemperne dine og fjærene er tilpasset og laget for å jobbe med hverandre, vil du redusere slitasje på hele systemet. Kvaliteten og håndteringen av bilen din blir jevnere. Men coilovers er dyrere enn senkefjærer, og kan være vanskeligere å installere.

For å oppsummere, er coilovers generelt det bedre valget. Mengden skade som støtdempere vil bli utsatt for når du bruker senkefjærer, avhenger av kvaliteten på produktene og hvor lavt du vil at bilen skal gå. Men har du råd til å betale litt mer penger for coilovers, vil fordelene gjøre bilen tryggere. Av denne grunn er det også svært viktig at du sørger for at du kjøper dine fjærer eller coilovers fra et merke som har et godt rykte, som for eksempel Eibach, som har begge disse produktene til en god pris og kun bruker komponenter av beste kvalitet.

You may also like