Uncategorized

De berømte «The big 5»

Nyati Safari Lodge gir det en enestående mulighet til å oppleve Sør-Afrikas fantastiske dyreliv og oppleve «the big 5», som består av løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn. Historisk kommer begrepet «the big 5» ikke fra størrelsen på dyrene, og derfor er ikke dyr som sjiraff og flodhest med i betegnelsen på «the big 5». Historisk kommer begrepet «the big 5» fra jegere, og hvor vanskelig de var å nedlegge, og derfor er nettopp disse dyr med i «the big 5», da disse er blant de vanskeligste dyr for jegere å nedlegge i Afrika, og regnes som de farligste dyr å jakte på. Motsatt av «the big 5», finnes også betegnelsen for «the small 5» som består av neshornbillen, den rødnebbede bøffelveveren, maurløven, den østlige elefantspissmusen og leopardskilpadden. Disse små dyr ses ofte når man går på safari til fods, og er også en viktig del av økosystemet i Sør-Afrika.

På Nyati Safari Lodge, som er beliggende i den verdenskjente nasjonalpark Kruger National Park. Det er ingen gjerder i mellom Nyati Safari Lodge og Kruger National Park, hvilket gir deg en enestående sjangse for å oppleve Afrikas ville dyr tett på i sitt naturlige habitat, også «the big 5». Kruger National Park er grunnlagt i 1926 og er en av de største og mest dyrerike nasjonalparker i verden. Mangfoldet av dyr er enestående, og ikke likt noe annet sted på jorden.

Beste sted i Sør-Afrika for å se elefanter

Nyati Safari Lodge er lokalisert langs elvebredden av den kjente elv Olifants River. Elven har fått sitt navn Olifants River fordi det fra gammelt av var en av elefantene i Sør-Afrikas gamle migrasjonsruter. Elefantene har fotavtrykk på opptil 50cm, og det er alltid spennende når man er ute i den Afrikanske bush på leting etter elefant spor og finner dyrene. Sør-Afrika har den tetteste populasjon av elefanter i verden.

You may also like