Spar penger

Musikkutstyr og netthandel – en perfekt kombinasjon?

Denne artikkelen er en betalt annonse.

De aller fleste produktkategorier har opplevd en dreining mot netthandel, i dag er det mulig å handle alt fra dagligvarer og forbruksartikler til biler og båter på nett. Samtidig er det ikke alle produktkategorier som er en perfekt match, klær og sko sliter fortsatt med høye returandeler, men kanskje er musikkutstyr den perfekte matchen for netthandel?

Bredt spekter av nisjepregede produkter

Selv om mange nordmenn spiller et instrument, er det ikke akkurat mulig å sammenligne gitarstrenger eller fliser til treblåseinstrument med melk og brød. Det dreier seg helt enkelt om produkter som kjøpes relativt sjeldent av relativt få kunder.

Det er i denne konteksten som netthandel kan være en god match. Utvalget av ulike bassgitarer og tilbehør på en side som https://www.danmusikk.no/musikkinstrumenter/bass er bredere og dypere enn hva en vanlig fysisk lokal musikkbutikk vil kunne forsvare å ha på lager. Det var ikke en tilfeldighet som førte til at Jeff Bezos valgte bøker som første satsingsområde når han startet opp Amazon, analyser viste at kategorien bøker utmerket seg ved antallet unike varer. Musikkutstyr er selvfølgelig ikke helt på det samme nivået – men bredden er stor.

Standardvarer med håndterbar logistikk

Musikkinstrumenter og tilbehør kjennetegnes også av relativt gode forutsetninger når det gjelder lager og logistikkstyring. Returandelen bør være relativt lav, med tanke på at det dreier seg om hovedsakelig standardiserte produkter. Dessuten vil det være noe mer spillerom når det gjelder både forventet leveringstid og kriterier for transport, særlig sammenlignet med svært krevende kategorier som ferskvarer og dagligvarer.

Oppsummert kan det faktisk se ut til at musikkutstyr og netthandel er en svært god kombinasjon, særlig i et land som Norge. I en situasjon der det sjelden finnes en fysisk musikkbutikk i nærheten, vil netthandel dessuten være redningen for musikkinteresserte rundt om i landet. På den måten kan dreiningen mot netthandel faktisk bidra til å sikre at de stolte musikk- og korpstradisjonene i Norge videreføres.

You may also like