Mote

3 tips til de som vil kaste seg på strikkebølgen

Hjemmestrikkede plagg er i vinden som aldri før – de siste årene har både miljøbevissthet og etiske overveielser gjort at mange nordmenn har begynt og strikke egne plagg. Hjemmestrikkede gensere, luer og votter til barn har også blitt ettertraktede gaver, og etterlyses stadig av foreldre som gjerne vil ha dette til sine barn, men ikke selv kan strikke. For mange så er strikking en avslappende hobby, men for noen nybegynnere kan det være vanskelig og vite hvor man skal begynne. De fleste av oss har kanskje lært å strikke på barneskolen for mange år siden, og har derfor litt problemer med å huske hvordan man gjør det.

 

 

Fra garn til moteplagg

 

  • Spør om hjelp

To rette, en vrang – dette er en setning som mange har hørt før, og kan forholde seg til. Ønsker man dog å strikke avanserte mønstre og plagg, så kan det være lurt å be om hjelp fra et familiemedlem eller en venn. Har man ikke mulighet til dette, så er internett et smart sted å starte. På nettsider som YouTube finnes det hundrevis av instruksjonsvideoer, både for nybegynnere og eksperter. Man kan også finne mange bøker med veiledninger og mønstre.

 

  • Velg riktig garn og utstyr

Det finnes garn laget i alt fra bomull, ull, viskose, silke, polyester, og mye mer. Skal tøyet holde lenge, så er det viktig at man velger garn av høy kvalitet. I dag kan man med fordel bestille det man trenger på nettbutikker som tilbyr et omfattende utvalg av utstyr. Hos ritohobby.no finner man et stort utvalg av garn, strikkepinner og annet til en god pris.

 

  • Strikking krever tålmodighet

Strikking er både en avslappende og produktiv hobby. Man skal likevel være klar over at det krever en stor porsjon tålmodighet. Skal strikkingen være gøy så er det viktig at man selv synes det er artig.

You may also like