Elektronikk

LED-lys har blitt førstevalget til mange interiørdesignere

Det er ikke mange år siden både privatpersoner og interiørdesignere rynket på nesen av LED-lyskilder. Det var kanskje ikke rart, med tanke på at ledlys i begynnelsen verken hadde optimal fargetemperatur eller lysstyrke. I dag er situasjonen en helt annen, og LED-lys er tilnærmet obligatoriske både i private hjem og i næringsbygg.

Med LED lys får du ekstrem fleksibilitet

De aller fleste arkitekter og interiørdesignere elsker å få lov til å være kreative, samtidig som de selvfølgelig skal kombinere dette ønsket med praktiske krav og begrensninger. Fleksibilitet er en av de store fordelene med ledlys, og LED-lyskilder gjør det mulig for en lysdesigner å virkelig bruke lys og farger på nye og kreative måter.

Det finnes egentlig ingen begrensninger for hvordan en LED-lyskilde skal se ut, det er mulig å lage et uendelig antall forskjellige lamper og andre interiørelementer med integrert belysning. Det gir også en helt annen frihet sammenlignet med de mer statiske belysningskildene, som downlights eller klassiske lamper med pærer.

Fargetemperaturer og farger, integrert belysning og stemningsbelysning

I dag er det mulig å kjøpe LED-lyskilder med en mengde forskjellige fargetemperaturer, dessuten er det også noen lyskilder og lamper som har justerbar fargetemperatur. Det samme gjelder for selve fargen, noen LED-lyskilder har enten en fast farge eller kan tilby et bredt utvalg av forskjellige farger. Det gjør det mulig for en lysdesigner å lage en rekke forskjellige belysningsløsninger med det samme utvalget lyskilder, gjerne kombinert med smart styring.

Samtidig betyr det kompakte formatet at det er mulig å integrere LED i alt fra trappetrinn til speil. Det er helt enkelt ikke nødvendig å tenke på lampen som en separat enhet, men belysningen kan integreres i andre deler i interiøret. Det gir spennende effekter, samtidig som det sparer plass og gjør det enklere å bygge opp en kombinasjon av god generell belysning og stemningsbelysning i forskjellige soner i boligen.

You may also like