Elektronikk

Det du trenger å hvite om designbriller med blålys-teknologi

Artikkelen er sponset.

Det er lett å glemme hvor unaturlige moderne omgivelser egentlig er for mennesket. Det er selvfølgelig tilfelle på en rekke områder, men lyskilder og belysning er et svært godt eksempel. Mange nordmenn bruker nesten all våken tid foran en skjerm, og blått lys har utviklet seg til å være en utfordring for mange.

Derfor er blått lys ekstra viktig

Hvis du vil gå i dybden når det gjelder spørsmålet hva er blålysbriller, kan det være smart å lese mer hos en leverandør av denne typen briller. De kan tilby ekspertise og veiledning når det gjelder bruk av ulike briller. Imidlertid er det noen enkle sammenhenger som gjør blått lys ekstra viktig:

  • Dagslyset inneholder store mengder lys i de blå områdene av spekteret. Det er viktig, fordi denne typen lys gir signaler om at det er dag. Overdreven bruk av skjermer kan derfor «lure» hjernen til å tro at det er dag.
  • Selv om blått lys fra skjermer ligner på sollyset, dreier det seg åpenbart ikke om den samme typen lys. Den til tider monotone belastningen fra store og små skjermer er ikke naturlig for mennesket.

Samlet fører dette til et ønske om å redusere mengden blått lys som treffer netthinnen, men hvordan er det mulig å oppnå ønsket resultat? Det er her blålysbriller kommer inn i bildet.

Blålysbriller filtrere ut spesifikke deler av lyset

Blålysbriller vil, som kommer fram av navnet, forhindre at deler av lyset fra skjermer treffere øynene dine. Det betyr igjen at øynene skånes fra en del av de store mengdene blått lys fra dataskjermer, mobiler, nettbrett og mer.

Fjerning av deler av det blåe lyset kan være med på å bidra til mer avslappede øyner og bedre forutsetninger for søvn. Husk på at det blå lyset, som indirekte gir signaler om at det er dag, kan være med på å forstyrre den viktige balansen i «søvnhormonet» melatonin.

You may also like