Elektronikk

Brukervennlighet, sikkerhet og bedre resultat

Det er ikke bare innenfor industri som det kan være aktuelt med en god benkeslipemaskin, det er også noen amatører som med fordel kan oppgradere fra enklere løsning til en proff stasjonær maskin. Det er selvfølgelig mulig å benytte slipeskiver på vinkelsliper og flere andre håndverktøy, men med en stasjonær slipemaskin får du mye bedre kontroll over det som skal slipes. Dessuten koster faktisk ikke en benkeslipemaskin spesielt mye.

Selvfølgelig er det mulig å få til mye også med enklere løsninger, men det er noen åpenbare fordeler med å ta et skritt videre til en benkeløsning:

  • Når slipemaskinen står i ro, og man har begge hendene ledige, er det mye enklere å virkelig få perfekt finish og arbeidet går raskere.

  • Mange benkeslipemaskiner har løsninger for støvutsug, noe som gjør det mye hyggeligere hvis man jobber mye med sliping.

  • En åpenbar fordel er dessuten at de aller fleste benkeslipemaskiner har plass til to slipeskiver, eller en slipeskive og børste eller annet utstyr. Det er mulig å spare mye tid på å slippe å bytte tilbehør.

For de aller fleste privatpersoner er det en slipemaskin som festes til eksisterende arbeidsbenk som er det beste alternativet, men for bedrifter kan det også være aktuelt med større og dyrere maskiner med eget fundament. Disse har fordeler som at det blir enda mindre vibrasjoner i materialet man arbeider med, men det er selvfølgelig mer relevant steder der noen jobber ved maskinen store deler av arbeidsdagen.

Det kan være smart å allerede fra starten tenke over hvorvidt man vil kunne bruke tilbehør som slipebånd eller støvutsug, og passe på at man velger alternativ som støtter de utvidelser man kanskje får lyst på senere. Som i de aller fleste tilfeller lønner det seg sannsynligvis å gå opp en prisklasse eller to for å få mest mulig for pengene.

You may also like