Elektronikk

5 tips som gjør støvsugingen lettere

Ingenting er mer irriterende enn en støvsuger hvor du manuelt må putte støvet ned i røret mens du i tillegg må ha på hørselvern for å høre deg selv tenke. Det er slik det føles når støvsugeren suger dårlig og motoren allikevel går på fullt turtall.

Her er noen tips om hvordan du kan få støvsugeren til å suge bedre og vare lengre.

1. Skift støvsugerpose litt tidligere enn når indikatoren for poseskifte lyser. Selv om posen ikke er helt full kan porene i poseveggen være tett slik at støvsugeren ikke får luftgjennomstrømning og dermed ikke suger så godt som den skal.

2. plukk opp større gjenstander fra underlaget som skal støvsuges slik at ikke gjenstander sitter seg fast i røret eller i støvsugerslangen. En gjenstand som delvis blokkerer luftinnstrømningen, reduserer sugeevnen kraftig.

3. Tre en nylonstrømpe utenpå støvsugermunnstykket når du skal støvsuge i nærheten av mindre gjenstander som kan bli sugd opp ved en feiltagelse. For eksempel når du støvsuger bestikkskuffen.

4. Bytt filter regelmessig. Filterbytte er ofte oversett. Tett filter kan ha samme effekt som full eller tett støvsugerpose.

5. Bruk gjerne innstillingene på støvsugeren. Da får du riktig effekt når du støvsuger gjenstander som ikke er så glad i full effekt. Som eksempelvis gardinene.

Les flere tips her

Uavhengig av hvor dyktig du er til å ta vare på støvsugeren din kommer den dagen du må si farvel. En støvsuger varer ikke evig.

Trøsten er at utviklingen på støvsugerfronten går så fort at når du kjøper en ny støvsuger får du sannsynligvis en langt bedre støvsuger enn den du nettopp kasserte. Hver gang.

Hvis du ønsker deg en god støvsuger bør du sjekke ut de ulike testene av støvsugere som du finner på nett slik at du holde deg oppdatert på hva som er det siste nye innenfor støvsugerteknologi.

You may also like