Dekor

Takvinduer – mye mer enn bare ekstra godt lysinnslipp

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hvis du vurderer å montere takvindu, kan det være greit å sette seg inn i de mange mulighetene som følger med å installere et vindu i taket. Det handler nemlig om mye mer enn bare å slippe inn litt mer lys, et takvindu kan forandre et helt rom. Samtidig er det greit å være klar over at det kan være relativt komplekst å installere et takvindu, selve jobben bør du definitivt overlate til profesjonelle.

Det er mulig å installere takvinduer i mange ulike tak

Et moderne takvindu kan installeres i praktisk talt alle typer tak, uavhengig av takvinkel, design og så videre. Det er viktig å huske på at nyinstallasjon av et takvindu i de aller fleste tilfeller vil være en søknadspliktig fasadeendring, noe som betyr at du må levere en søknad til kommunen før vinduet installeres.

Det finnes selskaper som har spesialisert seg på å montere VELUX takvindu, det kan lønne seg å kontakte en slik spesialist tidlig i prosessen. Ved å velge en ekspert vil du også kunne få rådgiving om hvilken type takvindu som passer aller best til boligen din, og hvordan det er mulig å montere vinduet på best mulig måte. For eksempel kan det være gjennomførbart å montere flere vinduer slik at selve rommet faktisk blir større – det kan være rimelige ekstra kvadratmeter.

Korrekt installasjon er helt avgjørende for et godt resultat

Å montere et vindu i tak kan være utfordrende, i hvert fall hvis man ikke vet hva man driver med. Det er åpenbart et argument for å velge håndverkere som har spesialisert seg på å montere takvinduer, og som i tillegg har de nødvendige snekkerkunnskapene og erfaringen fra norske tak. Et godt vindu må installeres på riktig måte for at det skal fungere som tiltenkt. Når et vindu monteres i taket er det i tillegg helt avgjørende at installasjonen utføres på en måte som sikrer at taket fortsatt er like tett som før.

Det er dessuten viktig å ha sikkerheten i bakhodet gjennom hele prosessen. Som privatperson kan det være direkte farlig å prøve seg på arbeider på tak, og innleie av andre privatpersoner kan føre til at det er du som sitter igjen med arbeidsgiveransvaret. Derfor er det sterkt anbefalt å velge proffe håndverkere, som benytter seg av alt nødvendig sikkerhetsutstyr. Da kan du være trygg på at alt ligger til rette for en både helt korrekt og sikker installasjon av ditt nye vindu.

You may also like