Dekor

Slik kombinerer du klassisk design og energisparing

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Forbinder du energisparing, god isolasjon og lavt strømforbruk med mørke og kalde rom, stygge dingser, fluorescerende sparepærer og blinkende lys? Heldigvis er det langt fra sannheten i 2023, når både strømsparende dingser og smarte isolerende løsninger er tilgjengelige i alle design og materialer du kan tenke deg. Det betyr at du enkelt kan kombinere miljøsmarte valg med både godt design og lommebokvennlige innkjøp.

Godt isolerte materialer i alle design du kan tenke deg

God isolasjon fører til at varme holder seg inne i boligen, noe som åpenbart leder til lavere oppvarmingskostnader. I noen boliger kan det være aktuelt med ekstra isolasjon av for eksempel loft, men tilleggsisolasjon av hele fasaden utføres helst i forbindelse med en større oppgradering av boligen.

Når det gjelder vinduer og dører, er det mulig å finne både vanlige ytterdører, ytterdør med sidefelt og en mengde andre typer dører og vinduer med svært gode isolerende egenskaper. Så lenge som du kjøper dør eller vindu fra en etablert forhandler med fokus på det norske markedet, trenger du egentlig ikke tenke på forskjeller i isolasjon – se heller etter design som passer til dine ønsker.

Strømsparende belysning som er bedre enn glødepærene

Kategorien strømgjerrige lyskilder har kommet svært langt fra det kalde og ukoselige lyset til de første sparepærene. I dag finnes det LED-lyskilder med alle fargetemperaturer du kan ønske deg, og LED er nå et fullgodt alternativ til de klassiske glødepærene.

Dessuten er LED-lyskilder svært kompakte, og mange moderne lamper går derfor utenom de tradisjonelle begrensningene som fulgte med glødepærer med sokler. Det kan være uvant at lamper har fastmontert lyskilde, men den lange levetiden til en LED-lyskilde fører til at levetiden faktisk tilsvarer forventet levetid til selve lampen.

Stilrene integrerte løsninger som ikke ødelegger interiøret

Noen smarthjemdingser har et futuristisk eller prangende design som neppe passer godt til mer klassisk interiør. Heldigvis er det i mange tilfeller mulig å velge integrerte løsninger, som kan skjules eller gjøres til en del av det eksisterende designet.

Derfor er det ikke nødvendig å velge mellom et flott interiør og for eksempel smarthjemfunksjoner, brannsikkerhet eller automatisk løsninger i hverdagen. Ved å velge kompakte og integrerte komponenter vil du i de aller fleste tilfeller kunne tilpasse løsningen til det eksisterende designet, og det kan dessuten være mulig å tilføre nye aspekter – for eksempel ved å bruke LED-belysning på en kreativ måte, eller skape nye soner og områder når du fjerner gamle plasskrevende og ineffektive panelovner.

You may also like