Dekor

Skap spennende rom med kreativt design og naturmaterialer

Mange nordmenn er opptatt av design og flott interiør, noe som også gjenspeiles i høy aktivitet når det gjelder både store og små oppussingsprosjekter. Det høye rentenivået har kanskje lagt en liten demper på aktiviteten den siste tiden, men det er fortsatt mange som bruker både tid og penger på å fornye rom i boligen. Med kreativt design og spennende materialer er det mulig å skape gode resultater uten å bruke en formue.

Tre og skandinavisk design skaper ro og enhet

Typisk skandinavisk design bygger på utstrakt bruk av tre og andre naturmaterialer. Det gjenspeiles i alt fra kledning til kjøkkenbenker og gulv i tre, samtidig som det også har dukket opp mange spennende nye produkter på markedet. Hele vegger i tre er ikke like populære som før, men en spilevegg kan skape flotte kontraster mot for eksempel malte gipsvegger.

Naturmaterialer skaper et tidløst uttrykk, særlig sammenlignet med sterke farger eller kunstige materialer. I tillegg gir mange naturmaterialer en høy grad av frihet når det gjelder for eksempel å overflatebehandle og male ulike deler underveis. Derfor kan det også være smart å bygge designuttrykket i boligen på en base av naturmaterialer, som man kompletterer med kontrasterende elementer.

Funksjonelle egenskaper kombinert med design

Å velge naturmaterialer handler selvfølgelig ikke bare om det estetiske, men også om at disse materialene byr på mange gode egenskaper. For eksempel er det slik at naturmaterialer ofte puster, noe som legger til rette for et sunt bygg med godt inneklima. I den forbindelse er tre et ypperlig eksempel på hvordan et fornybart materiale kan skape et behagelig hjem.

Det er selvfølgelig også mulig å kombinere tre og andre naturmaterialer med helt andre funksjonsmaterialer for å skape et ekstra funksjonelt og smart resultat. De tidligere nevnte spileveggene, som også omtales som akustikkpaneler, er laget av flere lag av ulike materialer. Kombinasjonen av finer, MDF og en filt laget av delvis resirkulert plast resulterer i en plate som er både lyddempende, enkel å montere og vakker å se på.

Både slike spilevegger og for eksempel laminat er eksempler på produkter som kan gi deg det beste av flere verdener når det gjelder å kombinere naturmaterialer med andre komponenter og flott design. En stor majoritet av produktet er laget av fornybart treverk, og dessuten vil designet være inspirert av naturen. Det betyr at disse produktene passer utmerket inn i en stil som er bygget på skandinavisk design og skjønnheten fra naturmaterialer.

You may also like