Dekor

Lag flotte gaver med gjenbruk og håndarbeid

Gjenbruk er i vinden som aldri før, og det er mulig å lage utrolig mye fint med det du allerede har i skap og skuffer. Med noen ekstra verktøy er det også mulig å gi kreasjonene en ekstra fin touch.

Eksempel på utstyr som kan benyttes til arbeid med stoff

Gjenbruk av klær og annet stoff er både økonomisk, smart og bra for miljøet. Det er selvfølgelig nødvendig med en enkel symaskin, men pass på å ikke kjøpe en maskin som har en mengde funksjoner som du aldri kommer å benytte.

En varmepresse er en annen smart dings som kan benyttes i forbindelse med gjenbruk av klær. Det er mulig å trykke på både nye og rene brukte plagg. Og det er lov å slippe løs kreativiteten når det gjelder hvordan stoffets farger kan kombineres med nye spennende mønster.

Strikking, hekling og annet håndarbeid er populært i alle aldersgrupper

Klassiske teknikker for håndarbeid var i en periode hovedsakelig forbehold godt voksne, og det var kanskje til og med en risiko for at enkelte tradisjonelle teknikker skulle forsvinne helt? Heldigvis har denne trenden virkelig snudd i senere år, og i dag er både hekling og strikking populært i alle aldersgrupper – og mange tradisjonelle strikkebutikker opplever en liten renessanse.

Strikkede votter og luer har gått fra å være en gave som noen kanskje så på som litt kjedelig, til en garantert favoritt som alle setter pris på. For en nybegynner er det selvfølgelig nødvendig å øve opp ferdigheter med enklere teknikker og mønstre. Samtidig er det ikke særlig mye øvelse som skal til før du kan gi deg inn på litt mer kompliserte mønster og strikkeoppskrifter.

Da er det bare å se etter passende gjenbruksting i skap og skuffer, gi kreativiteten fritt spillrom og lage noen nydelige, miljøvennlige og skikkelig personlige gaver til både familie og venner.

You may also like