Dekor

Kjøpe skulpturer: 5 ting du trenger å vite

Det kan være vanskelig å vite hva du skal se etter når du skal kjøpe skulpturer. Vi har derfor laget en enkel guide som du kan følge neste gang du skal kjøpe skulpturer.

  1. Hvordan kjøpe skulpturer

Først og fremst er det viktig at du vet hvordan du kjøper skulpturer. Du kan blant annet kjøpe dem hos en kunstner, en bekjent, et galleri, på internett, brukthandel, eller på et auksjonshus. Det er fordeler til hver enkelt måte å kjøpe dem på.

Når du kjøper skulpturen fra en kunstner, internett, brukthandel, eller en bekjent har du fordelen med at du kan være sikker på prisen. Du trenger ikke å tenke på høye priser som du ofte kan imøtekomme på en budrunde. I motsetning til dette kan du også ha muligheten til å betale vesentlig mindre på en auksjon enn det du hadde gjort for skulpturen til en fastpris. Mange liker derfor å kjøpe ting på auksjon siden de ofte kan gjøre noen gode kjøp. Når alt kommer til alt er du som må bestemme deg for hvilken måte du foretrekker å kjøpe på. Dette kommer også an på hvor mye du liker skulpturen, og hvor mye penger du ønsker å bruke.

  1. Gjør målinger

Når du kjøper en skulptur er det kjedelig å returnere den fordi du ikke har plass til den. Det er derfor viktig å gjøre målingene du trenger på forhånd. Dette gjelder både for overflaten den skal stå på, og for selve skulpturen. Husk at skulpturer har tre dimensjoner så du må måle for lengde, bredde og høyde.

  1. Matchene stil

Har rommet du ønsker å ha skulpturen i en spesifikk stil? Hvis dette er tilfellet bør du finne en skulptur som matcher rommets stil. Stil har ikke bare med møblene i rommet å gjøre, men også med hvilke farger som er i rommet. Skulpturen du kjøper bør derfor passe inn med stilen i rommet den skal stå i.

4. Frakt

Før du gjør en bestilling bør du forstå hvilke krav og kostnader som er knyttet til frakt av skulpturen. Hvor mye vil det koste å frakte skulpturen? Hvordan vil skulpturen bli transportert? Vær sikker på at disse opplysningene er oppgitt på nettsiden. Hvis ikke kan du spør forhandleren eller kunstneren for denne informasjonen.

5. Reparasjoner og vedlikehold av skulpturen

Noen skulpturer kan kreve litt vedlikehold og reparasjoner. Derfor er det greit å finne ut fra kunstneren eller forhandleren hvilke typer reparasjoner eller vedlikehold som kreves. Her er noen spørsmål du kan spørre:

  • Er det noen spesielle produkter jeg bør bruke for å vaske skulpturen?

  • Er det mulig å kjøpe reparasjoner hvis noe skulle skje skulpturen?

  • Er det noen bevegelige deler på skulpturen som trenger å bli oljet eller vedlikeholdt?

Nå som du har noe av den viktigste informasjonen om skulpturer lurer du kanskje på hvor du skal kjøpe dem? Vi anbefaler at du bruker en trygg nettside når du handler skulpturer på internett. Her finner du et bredt utvalg av skulpturer.

You may also like