Dekor

Hvordan hever jeg mitt hjems design?

Hva er design, og hvordan får jeg det egentlig fint i mitt hjem? Det er ikke enkelt å svare på et slikt spørsmål, da faktum tross alt er at godt design handler om subjektivitet. Det blir på mange måter den samme diskusjonen som har fart rundt kunst over årene. Godt design ligger simpelthen i øynene til den som ser. Allikevel viser trendene klare tegn til hva folk flest, om enn ikke absolutt alle, generelt sett foretrekker.

 

Her er det i dag mange forskjellige stiler, men blant annet innenfor solskjerming, så har ideen om å benytte gardiner hele tiden gått bort. Er du interessert i mer informasjon om dette, så les mer om solskjerming for en forståelse av hvordan gardiner er på vei ut. Funksjonalitet har nemlig blitt standarden, og i dag er det ikke teknologien, men heller designet det skal stå på.

 

Invester i de små tingene

Når vi snakker om design, så hopper mange rett på interiør og oppussing. Dessverre har det seg slik at ikke alle kan ha råd til dette, og det er dermed noe urettferdig å alltid bringe opp ideen om at en skal investere i slike store prosjekter. Det er tross alt ikke alle som har flere titalls tusen, og til tider over hundretusen, kroner å rutte med akkurat når det måtte passe dem.

 

Derfor er det en bedre ide å heller fremheve hjemmet med de små detaljene. Godt design kan få selv den kjedeligste leiligheten i verden til å se attraktiv ut. Dette gjøres gjennom å investere i småting, slik som en blomstervase eller et lite maleri på veggen. Det trenger ikke være noe overdådig, men det skal fremheve kvalitetene ved ditt hjem.

 

Sett et budsjett og vær fornuftig

Som nevnt er det ikke alle som har råd til oppussing, og investering i mindre objekter kan være en god ide. Uansett er det en god ide å også sette et standhaftig budsjett. De aller fleste ender opp med å betale mer enn de planla. Sett derfor et budsjett godt under bristepunktet ditt, slik at dersom det faktisk skulle gå over denne kostnaden, så kan du yte litt mer.

 

For det er ingenting som er verre enn å ha en veldig god ide for godt design, men så å bli holdt tilbake av noen få tusen kroner. Og du vil heller ikke her sprenge økonomien for designet. Derfor er den beste ideen å budsjettere smart!

 

You may also like