Anbefalinger

Velg en utendørs dusjløsning med flott design

Mange nordmenn har tenkt på å installere en utedusj i egen hage, men det ikke alltid like enkelt å finne det optimale alternativet. Noen modeller er alt for enkle, med en mengde plast og lettvinte løsninger, andre utedusjer er helt basert på oppvarming med sollys. Heldigvis finnes det også noen produkter som kombinerer både høy kvalitet, flott design og god funksjonalitet

Invester i kvalitetsmaterialer

Til å begynne med kan det være greit å vurdere materialvalg nøye. En utedusj av høy kvalitet vil kunne by på de samme kvalitetene som en eksklusiv dusj tiltenkt det vanlige baderommet, det gjelder også materialene.

Det er for eksempel mulig å velge en utedusj i rustfritt stål, samtidig som du også kan velge design som henter designelementer som messingdetaljer. I denne sammenhengen er frostsikring dessuten et viktig aspekt. De færreste utedusjer vil kunne stå med vann tilknyttet gjennom hele vinteren, men det er viktig at materialene og konstruksjonen tåler norske forhold.

Vegghengt, frittstående eller kompakt kombinasjonsløsning?

Det er individuelle ønsker og forholdene på stedet som avgjør hvilken type utedusj som egentlig er det beste alternativet. Noen eksempler er:

  • En vegghengt dusjløsning er alltid et klassisk valg, samtidig som det selvfølgelig forutsetter at det finnes en egnet vegg. Ved oppføring at et nytt «spa-område» i hagen er det mulig å legge til rette for pene soner tiltenkt dusj.
  • Den frittstående utedusjen er plasseringsvennlig, og passer dessuten godt til for eksempel en hage med basseng. Da kan dusjen plasseres ved siden av det eksisterende opplegget for basseng eller boblebad.
  • Integrerte løsninger med gassvarme er smart hvis du ikke kan tilknytte varmtvann på en enkel måte. Dette alternativet er selvfølgelig ekstra interessant på hytta.

I stort skal det alltid være mulig å finne en utedusj som passer til boligen din – uansett planløsning, hagestørrelse eller ønsker. De mange alternativene gjør det dessuten enkelt å tilpasse valget til dine preferanser som gjelder design.

You may also like