Anbefalinger

Spennende designprosjekter med uventede materialvalg

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Hvis du ha drevet med design en stund, enten på hobbybasis eller som en inntektsbringende karriere, har du sikkert fått med deg at materialvalg, teksturer, farger og kontraster er effektfulle virkemidler. Det uventede eller overraskende kan skape oppmerksomhet og interesse, samtidig som kontrasten mellom to helt ulike materialer kan skape noe helt nytt når de kommer sammen. Derfor kan annerledes materialer som pleksiglass-stenger være spennende å se nærmere på.

Plastmaterialer med glassegenskaper

Hvis du skal designe noe med god lysgjennomgang, det kan være for eksempel butikkdisplayer, dekorative installasjoner eller noe helt annet, er det ikke sikkert at tradisjonelt glass bør være førstevalget ditt.

Det kan være greit å ha i bakhodet at selv om et produkt som pleksiglass-stenger regnes som «sprøtt», har det likevel en slagfasthet som er omtrent åtte ganger den til vanlig glass. Dessuten vil et slikt akrylmateriale tåle kraftige temperatursvingninger, samtidig som det er så godt som ripefast.

Kreative muligheter med akryl som utgangspunkt

I mange situasjoner vil pleksiglass og akryl være en flott kontrast til andre materialer, eller kanskje fungere som en støtte sammen med andre deler av installasjonen. Samtidig er det også mulig å behandle akryl på en rekke ulike måter, inkludert å bruke akrylmaling. Det er viktig å sørge for at underlaget er rengjort på en korrekt måte før du begynner, men med godt forarbeid kan du skape imponerende resultater.

Dessuten finnes det flere ulike spesialprodukter som benyttes til for eksempel polering, rengjøring og liming av akryloverflater som pleksiglass. Hvis du bruker riktige vedlikeholdeprodukter, kan du sikre et pent resultat i mange år fremover. Dessuten kan det være greit å ha i bakhodet at akryl har fremragende egenskaper når det gjelder å motstå UV-påvirkning fra solen, noe som kan ha mye å si når det gjelder holdbarhet utendørs. Oppsummert er pleksiglass-produkter og akryl et svært godt valg i mange ulike situasjoner, og dette fleksible materialet bidrar til fantastisk design.

You may also like