Anbefalinger

Slik velger du riktig utstyr til smart og effektiv IPL-hårfjerning

Såkalt IPL hårfjerning er et interessant alternativ til tradisjonell hårfjerning, i form av for eksempel voks eller bruk av vanlig barberhøvel. Den skånsomme IPL-hårfjerningen er basert på bruk av lys, og vil derfor også være helt smertefri. Det finnes flere forskjellige IPL-hårfjernere å velge mellom på markedet, derfor lønner det seg å bruke litt tid på å vurdere de ulike alternativene opp mot hverandre.

Det grunnleggende – effektivitet og individuelle faktorer

Teknologien bak IPL hårfjerning er enkel, energien fra de mange lyspulsene absorberes av hårcellene som går i en sorts «dvale». Det er logisk at denne prosessen er avhengig av at hårene og hårcellene absorberer mer energi enn huden rundt, noe som stiller krav til en viss fargeforskjell mellom hud og hår. Det betyr igjen helt enkelt at IPL ikke vil være like effektivt på mørkere hudtoner og lysere hår, samtidig som relativt lys hud og mørke hår er optimale forhold.

Det er viktig å vurdere slike faktorer ved kjøp av utstyr til IPL-hårfjerning, slik at du får det resultatet som du forventer deg.

Tenk på hvilke områder du skal behandle

IPL-teknologien legger til rette for fleksibilitet når det gjelder hvilke områder på kroppen som kan behandles. Områder med tettere hårvekst kan trenge mer behandling enn hud med mindre hår, men det er fortsatt mulig å bruke IPL-hårfjernere på flere forskjellige områder på kroppen. Det er viktig å ha det i bakhodet når du vurderer kjøp av en IPL-hårfjerner.

En modell som er tilpasset bruk på større områder vil være konstruert for å være litt mer ergonomisk når du behandler mer hud på en og samme gang, og en slik IPL-hårfjerner kan også ha noe høyere effekt. Husk på at kundeservice hos spesialiserte leverandører av IPS-hårfjernere også vil kunne gi råd om hvilken modell som passer til bruken din. Etter noen uker kan du kanskje kvitte deg med voks og høvel?

You may also like