Anbefalinger

Ny trender innen kontormøbler og innredning av kontor

Kontorinnredning er et tema som hele tiden utvikler seg, i takt med både teknologisk forandring, nye arbeidsformer og andre megatrender i samfunnet. I tillegg har de aller fleste selskaper fokus på bærekraft og grønne valg, noe som også påvirker hvordan et kontor egentlig skal bygges opp.

Grønne og bærekraftige valg

Heldigvis er det allerede en stor andel av kontormøblene hos norske bedrifter som er laget i tre, metall og andre naturmaterialer. Det er helt enkelt fornuftig å velge kvalitetsmaterialer, både med tanke på økonomi og klima. Det betyr også at det på ingen måte er nødvendig å kompromisse med for eksempel ergonomi eller funksjonalitet ved valg av kontorinnredning.

Dessuten er det mange bedrifter som velger å samle innkjøp av forbruksartikler, kontorutstyr og kontormøbler hos en leverandør som har godt fokus på miljø. Lyreco tilbyr et bredt utvalg kontormøbler, i tillegg til tusenvis av andre produkter i forskjellige varegrupper. Samkjøring av transport sparer både tid, penger og miljøet, dessuten er det enklere å bare måtte forholde seg til en leverandør.

Hjemmekontor eller hjemmekoselig kontor?

Mange norske bedrifter og ansatte har fått et helt nytt forhold til hjemmekontor i løpet av 2020 og 2021 – noe som også vil få ringvirkninger i fremtiden. Hjemmekontor har selvfølgelig sine fordeler, men det er også mange som foretrekker en mer hybrid arbeidsform, med tilgang til en arbeidsplass på kontoret noen dager i uken.

Slike nye arbeidsformer skaper også nye utfordringer når det gjelder kontormøbler. Det er både praktisk og økonomisk fornuftig å redusere antallet arbeidsstasjoner, men det forutsetter at de ansatte fortsatt føler seg «hjemme» på arbeidsplassen. Det er særlig viktig når kontormiljøet i stor grad måles opp mot arbeid i det som bokstavelig talt er hjemmet til den ansatte. Det finnes selvfølgelig ingen fasitsvar på denne utfordringen, men sannsynligvis vil fine lokaler med funksjonelle og estetiske kontormøbler bli enda viktigere i den enda sterkere konkurransen med hjemmekontoret.

You may also like