Anbefalinger

Lag noe nytt og spennende i dag – presentasjonen har mye å si for matlysten

Et godt kosthold er noe av det aller viktigste når det gjelder å forebygge sykdom. Dessuten er det mye glede i god mat, og for mange det kan være en nytelse i seg selv å spise en bedre middag. Samtidig er det fort gjort at det går rutine i matlagingen i en hektisk hverdag, og da er det greit å prøve noe nytt og spennende. Kanskje en proteinrik middag, eller hva med en helt ny rett fra et spennende kjøkken?

Mat er kroppens drivstoff

Det er ikke tilfeldig at proteinrik mat er noe som prioriteres av både idrettsutøvere og mosjonister. Ved å spise mat med mye protein, gir du kroppen de byggesteinene den trenger for å gjenoppbygge og fornye muskler og andre komponenter i kroppen.

Det er mulig å velge en teoretisk og vitenskapelig tilnærming til det å lage en proteinrik middag, ved å beregne proteininnholdet i forskjellige ingredienser. Du vil garantert få noen overraskelser hvis du ser nærmere på tallene, for eksempel inneholder forskjellige oster og frø en god del mer proteiner enn kylling og kjøtt.

Fargerike ingredienser er ikke bare pene å se på

Hvis du tenker over hvilke ingredienser som inneholder store mengde næringsstoffer, vitaminer og mineraler, så finnes det ofte en sammenheng med kraftige og klare farger. Det gjelder for eksempel grønnsaker som paprika, frukt som appelsin og mange andre typer næringsmidler. I noen situasjoner kan altså selve fargen fungere som et symbol på at maten er næringsrik.

Dessuten vil mat som er pen og se på også bidra til matlysten, og det er enklere å spise for eksempel frukt og grønnsaker når de presenteres på en pen måte. Derfor kan det å lage en spennende rett med flott presentasjon være et kraftig verktøy når du vil motivere til å spise sunt. Med enkle grep kan du gjøre middagen mye mer spennende.

You may also like