Anbefalinger

Invester i en god skjærefjøl til kjøkkenet

Det er mange som spør seg hvilken type skjærefjøl som er best, og det er flere alternativer å velge mellom. Noen foretrekker mindre skjærefjøler til spesifikke ting, mens andre bare har én fjøl som de bruker til alt mulig. Det finnes derimot flere grunner for hvorfor det kan være lurt å tenke seg litt om når det kommer til valg av skjærefjøl, men den viktigste av dem er hygiene. Hygiene er særlig viktig i tilfeller hvor man skjærer opp rått kjøtt. Det er derfor lurt å ha en egen skjærefjøl som kun brukes for kjøttprodukter og en annen som kan brukes til andre ting.

Grunnen til at man bør bruke en egen fjøl for kjøtt er fordi det ofte blir hakk i skjærefjølen fra kniven, som det kan samles bakterier i.  Særlig bakterier fra rått kjøtt kan være skumle om de samles i slike hakk og man ikke får rengjort fjøla skikkelig, og deretter bruker fjøla til frukt eller grønnsaker. På grunn av hygiene på kjøkkenet bør man derfor ha minst to skjærefjøler, hvor en av dem kun brukes til kjøttprodukter. Det kan også være lurt å ha en egen fjøl for løk, ettersom smak og lukt fra løken ofte kan sette seg i skjærefjølen over tid, særlig om man bruker en skjærefjøl i tre.

Bør du velge skjærefjøl i plast eller trefjøl?

Mange lurer på om det er best å velge plast eller tre når man skal kjøpe skjærefjøl, og med tanke på hva som vil ha lengst holdbarhet er en trefjøl å anbefale. Plastikkfjølene får raskere hakk og slitasjeskader, og en skjærefjøl som brukes til kjøtt bør kastes når plastfjøla har for mange hakk. En trefjøl tåler ofte mer og man kan høvle den ned når det skulle bli mye hakk i den. Trefjøler er også de profesjonelle kokkenes klare anbefalinger til kjøkkenet.

 

You may also like