Anbefalinger

Hva skal man investere i som nybegynner?

Det er mange som er interessert i å invester på nettet, men hvor skal man begynne? Og hva skal man investere i? Det er mange alternativer å velge mellom, men noen ting er mer egnet for nybegynnere enn andre. Her kan du lese mer om hva du som nybegynner skal tenke på, når du skal investere.

Det er lett å investere på nettet

Det er hvert fall ikke vanskelig å investere på nettet, men det er forskjell på at det er lett å investere og å gjøre gode investeringer. Det siste krever nemlig som regel litt erfaring, og investering har som så mye annet, forskjellige vanskelighetsgrader.

Noe av det som har gjort det så lett å investere på nettet, er at man kan investere gjennom online handelsplattformer. Det er åpent for alle som er over 18 år, og man kan lett finne og investere i det man er interessert i. Det er mange finansielle instrumenter å velge mellom, og kryptovaluta er blitt veldig populært blant nordmenn. Det er dog verdt å merke seg at dette er en svært volatil valuta, og dermed så kan det være stor risiko forbundet med denne typen investeringer. Det er også mange som synes aksjeinvestering er spennende.

Det finnes heldigvis mye informasjon om aksjer for nybegynnere tilgjengelig, så man kan lære seg hvordan aksjemarkedet fungerer, og hvordan man vurderer hva som er gode investeringer.

Finn en god investeringsstrategi

Uansett om man er nybegynner eller erfaren, så er en investeringsstrategi en essensiell del av det å investere. Det gjør at man lager et formål med investeringen og forholder seg til hva slags investering det skal være. Som regel så skiller man mellom en aktiv og en passiv investeringsstrategi. En aktiv investeringsstrategi er en strategi som passer til finansielle instrumenter som er volatile, for eksempel kryptovaluta og handel med valutapar. Da foretar man mange raske handler før markedet stenger hver dag. Det er dog en strategi som krever at man har mye tid til å investere, og kanskje ikke noe for hobbyinvestorer som er nybegynnere.

En passiv investeringsstrategi, er en strategi der man investerer i noe med håp om at det vil gi avkastning på sikt. Det kan for eksempel være en investering i et fond eller en aksje, som man tror på over tid. Når man snakker om tid i forbindelse med investering, så handler det som regel om flere år – ikke bare uker og måneder.

Det er mange som investerer sparepengene sine eller pensjonssparingen i et fond med håp om at de vil vokse over tid. Det er jo dette investering kan, forvalte penger på en smart måte og få dem til å vokse. Man skal bare huske på at alle investeringer innebærer en viss risiko.

You may also like