Anbefalinger

Hva er fordelene og ulempene med kombinert vaskemaskin og tørketrommel?

Den vanligste løsningen for klesvask er å ha frittstående vaskemaskin og tørketrommel. Det er sannsynligvis også det mest naturlige valget for de som har plass til begge deler, enten ved siden av hverandre eller stablet.

Blant det store utvalget av høyteknologiske vaskemaskiner finnes det også vaskemaskiner som kan noe helt ekstra, de har nemlig en tørketrommel innlemmet i den samme maskinen. Det kan være veldig smart i noen situasjoner, men samtidig finnes det selvfølgelig noen ulemper også.

Fordeler med kombinert vaskemaskin og tørketrommel

Den kanskje mest åpenbare fordelen med kombinert vaskemaskin og tørketrommel, er at du sparer mye plass. Spesielt på små bad kan det være en svært smart løsning, som gjør det mulig å oppbevare småting oppå vaskemaskinen eller benytte hylleløsninger over.

I tillegg er det da også enklere å koble til maskinen, da du bare trenger en strømledning og da avløpet dessuten er felles for både vask og vann fra tørkingen. I situasjoner der en maskin av denne typen passer godt er det kanskje heller ikke gigantiske mengder skittentøy, og da er det definitivt en fordel at hele behandlingen skjer i en operasjon, uten at du er nødt til å flytte tøy fra en maskin til en annen.

Ulemper som du kan oppleve med kombinert løsning

En ulempe med kombinert vaskemaskin og tørketrommel er at maskinen blir mye mer kompleks. Det betyr ikke nødvendigvis at du vil oppleve lavere kvalitet, men sannsynligheten for feil kombinerer det som kan skje i begge maskiner.

En annen ulempe er at du ikke kan vaske og tørke til samme tid, noe som selvfølgelig er mulig hvis du har to separate maskiner. I tillegg kan det også være at den totale kapasiteten reduseres, fordi at trommelen må kunne ta seg av både vask og tørk. I forhold til de aller billigste separate alternativene kan også en kombinert løsning være noe dyrere.

You may also like