Anbefalinger

Gi boligen et helt unikt uttrykk med vinduer tilpasset arkitekturen

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Boligens vinduer fyller mange funksjoner, både når det gjelder praktiske egenskaper og det rent visuelle. De færreste ville hatt lyst å bo et sted helt uten vinduer, og nye flotte vinduer med godt lysinnslipp kan gjøre en stor forskjell. Samtidig er det viktig å at vinduene står i stil med den øvrige arkitekturen, og at de bidrar til å skape en gjennomført helhet.

Forholde seg til eksisterende plassering – eller tenke nytt?

I de aller fleste situasjoner vil det selvfølgelig være mest aktuelt å helt enkelt skifte ut de gamle vinduene i boligen, samtidig som man beholder både plassering og mål. Det er relativt enkelt å måle opp selv, vinduer kjøpes her på nett og det finnes også gode digitale instruksjoner for montering av vinduer.

I noen tilfeller kan det likevel være naturlig med noen endringer, for eksempel i forbindelse med utbygging av loft, en ny utgang til terrasse og lignende. I tillegg er det selvfølgelig fullt mulig helt enkelt å flytte på et vindu, eller sette inn et nytt, men det fører per definisjon til et litt større prosjekt. Pass i så tilfelle også på å sette deg godt inn i reglene for «fasadeendring».

Klassisk stil eller stram eleganse

Det er ofte mulig å gjøre mye innenfor de rammene som er lagt av den eksisterende plasseringen, og eventuelle begrensninger knyttet til hva som regnes som en fasadeendring.  Det er for eksempel mulig å eksperimentere med ulike design når det gjelder sprossevinduer eller krysspostvinduer, eller kanskje tenke nytt når det gjelder hvordan vinduene er hengslet.

Den mer klassiske tradisjonelle stilen med sprosser kan passe godt til mange boliger, samtidig som større fastkarmvinduer har fått et løft sammen med boliger i såkalt «funkisstil». Det kan være smart å være åpen for å tenke nytt hvis du skal skifte ut alle vinduene i boligen, kanskje kan de nye vinduene gjøre boligen helt unik?

You may also like