Anbefalinger

Foam rolleren kommer til å bli din beste venn

Man har kanskje sett den på treningssenteret, men synes den ser både rar og litt farlig ut. Folk bruker den til og ligge og rulle på, og det ser jo litt merkelig ut. Hva er egentlig en foam roller og hvordan bruker man den? 

 En foam roller er en slags rulle som er laget av skum. På norsk betyr jo “foam roller” en “skum ruller”, men de fleste kaller den bare for sitt engelske navn. Foam rolleren er skapt for å kunne få løsnet opp de store og dyptliggende musklene som det kan være ganske vanskelig å få strukket ut ved tradisjonell uttøyning. Man kan se på foam rolleren som en slags kjevle, som jevner ut stramme og ømme muskler. Man bruker sin egen kroppsvekt til å legge trykk på de områdene som er stramme, sånn at man får muskelen til å slippe taket, litt etter litt. Dette kan minne om trykkpunkts massasje, men fordelen er at man selv kan styre hvor stort trykket skal være, og hvor det skal trykkes.  

 Bedre enn massasje? 

Foam rolleren brukes som regel før og etter trening for å smidig gjøre musklene i kroppen. Det noen ikke vet er at man selvfølgelig kan bruke foam rolleren utenfor en treningssammenheng. Den er perfekt for å få løsnet opp en stiv nakke etter en lang natts søvn, eller en øm korsrygg etter en lang dag på jobben. Bruker man foam rolleren riktig, så kan den fungere nesten bedre enn en massasje, fordi man selv kjenner hvor musklene er aller mest spent.  

De lærde strides om det skal gjøre vondt når man bruker foam rolleren. Noen mener nei, i mens andre mener at effekten er størst hvis det faktisk gjør en smule vondt. Det er ikke lett å vite, men som en tommelfingerregel så bør man jo gå etter hva man selv har det best med.

You may also like