Anbefalinger

Enkle og stilrene leker kan være de beste også når det gjelder læring

Det er helt garantert mange foreldre som gruer seg til en ting ved det å få barn i hus – hvordan en mengde leker vil overta både stue og andre rom. Alle leker er definitivt ikke designunderverker, plast og neonfarger er ikke noe av det mest stilrene du kan finne. Heldigvis er det også mulig å få tak i mange leker av høy kvalitet, også på området design.

Leker som bidrar til lek, kreativitet og språklig utvikling

Leker skal selvfølgelig være underholdende for barnet, i tillegg til å da gjerne passe greit inn med annet interiør. Dessuten er det viktig ikke å glemme et annet aspekt som er enda viktigere, nemlig potensialet for å legge til rette for læring og utvikling. Barn elsker å leke, og er naturlig nysgjerrige, det er viktig å la lekene bli et utløp for denne læringsvilligheten.

Hos forhandlere som CIHA er dette aspektet i særlig fokus. Gründerne bak butikken har barn med hørselshemninger, noe som har gjort det ekstra viktig å legge til rette for språklig utvikling gjennom lek. Erfaringene tilsier at metodisk arbeid med språkutvikling som en del av lek kan gi store effekter. Lek er per definisjon fylt med samtaler, forhandlinger og informasjonsutveksling, noe som også legger til rette for god språklæring.

Naturlige materialer – både pent, miljøvennlig, trygt og pedagogisk

Plast er et viktig og svært praktisk materiale i mange sammenhenger, men det har fått et svært velfortjent dårlig rykte som følge av både forsøpling og forbruk av fossile ressurser. Derfor er det også fint for miljøet å velge leker som er laget med naturmaterialer som tre. Leker trenger definitivt ikke være laget i neonfarget plast for å være morsomme.

Naturmaterialer har også andre fordeler når det gjelder leker. Tre som er ubehandlet, eller malt med miljøvennlig og giftfri maling, vil som regel være trygge valg i leker. Det finnes dessverre mange tilfeller av farlige materialer i plast, også den som benyttes ved produksjon av leker.

Enkle treleker vil dessuten kunne stimulere til mer kreativ lek og rollespill. Forskjellen kan være særlig stor sammenlignet med nettbaserte spill og lignende, der mye av handlingen og historien er gitt. Det er selvfølgelig mulig for barn å få utløp for kreativiteten sin også der, men enklere leker stiller høyere krav til å faktisk skape sitt eget univers. Det betyr også at du kan få i både pose og sekk – pene, stilrene og pedagogiske leker.

You may also like