Anbefalinger

Bygg en stilig utebod helt på egen hånd – det er ikke umulig

Du kan egentlig aldri få nok oppbevaringsplass i hagen, med tanke på både hagemøbler, gressklipper, hageverktøy, leker, sykler og mye mer. Både garasje og sportsbod blir raskt fylt opp med små og store ting, og en enkel utebod kan være til stor hjelp. Det finnes selvfølgelig mange ferdige uteboder byggesett, men det der definitivt også mulig å bygge uteboder med helt vanlige billige materialer.

Sett deg godt inn i tegninger og guider

Det er ikke noe poeng i å finne opp hjulet på nytt, derfor er det lurt å ta en titt på noen av de mange eksisterende guidene som beskriver hvordan du bygger en flott utebod til en rimelig penge. Legg merke til at en slik bod kan være minst like flott som de ferdige byggesettene, og det er ikke noe problem å finne boder i arkitekttegnet funkisstil.

Det er smart å gå igjennom tegninger og guider i design tidlig i prosessen, lenge før du eventuelt begynner å kjøpe materialer og gjøre i orden byggeplassen. Tiden du investerer i forberedelser vil du garantert få igjen når du faktisk begynner å kapp, skru og bygge.

Velg smarte og enkle løsninger

En utebod trenger åpenbart ikke matche en vanlig bolig når det gjelder dimensjoner, materialvalg eller andre kvaliteter. De aller fleste boder vil være uisolerte, og det stills da heller ikke like høye krav til tak og lignende. Det betyr ikke at huset trenger å se «billig» ut, selv en rimelig utebod kan ha et moderne uttrykk.

Det er mulig å spare noen kroner ved å velge løsninger som er både smarte og enkle, for eksempel ved å velge dører i glass som gir godt lysinnslipp. Guider på nett inneholder mange slike smarte tips, som fører til at du får mest mulig verdi for pengene. Med litt egeninnsats har du snart en flott og rimelig utebod i hagen din.

You may also like